Pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi.
Olimp Gold Omega Plus Ciśnienie, 30 kapsułek - opis produktu
Preparat, którego składniki przyczyniają się do utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi (*ekstrakt z liści oliwki standaryzowany na 10% zawartości oleuropeiny). Ponadto zawarte w jego składzie kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do właściwego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie). Skoncentrowany olej rybi standaryzowany jest na 65% zawartości kwasów omega-3. Suplement diety Gold Omega 3 plus ciśnienie zawiera także witaminę E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Wskazania do stosowania
Dla osób dorosłych, które:
- chcą zadbać o swoje zdrowie,
- chcą uzupełnić dietę o składniki obecne w diecie śródziemnomorskiej (oleuropeinę z oliwy z oliwek, nienasycone kwasy tłuszczowe z ryb), która ogranicza ryzyko związane z rozwojem chorób sercowo-naczyniowych,
- ze względu na historię rodzinną, poprzez zdrową dietę i aktywność fizyczną, chcą wesprzeć układ sercowo-naczyniowy,
- dbają o utrzymanie prawidłowego ciśnienia3 i chcieliby uzupełnić dietę o składnik, wymieniony w rekomendacjach Europejskiego Towarzystwa ds. Nadciśnienia,
- mają dietę ubogą w kwasy omega-3,
- nie używają oliwy z oliwek (zwłaszcza z pierwszego tłoczenia), oliwek ani oleju arganowego a chciałyby uzupełnić dietę o oleuropeinę
Sposób użycia
1 kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: nie zaleca się stosowania u kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Osoby chore, w szczególności na niedociśnienie, cukrzycę, choroby serca lub nerek, a także stosujące leki, w szczególności na nadciśnienie, cukrzycę (obniżające poziom cukru we krwi) lub leki zmniejszające krzepliwość krwi (np. zawierające kwas acetylosalicylowy), stosowanie produktu powinny skonsultować z lekarzem.
Składniki
1 kapsułka zawiera:
olej rybi (65% kwasów tłuszczowych omega-3) 500 mg w tym 33% kwas eikozapentaenowy (EPA) 165 mg, 22% kwas dokozaheksaenowy (DHA) 110 mg, 10% inne kwasy omega-3 50 mg; ekstrakt z liści oliwki (10% oleuropeiny) 150 mg, witamina E 6 mg (50%)*
*RWS- Referencyjna Wartość Spożycia
65% olej rybi, ekstrakt z liści oliwki (Olea europaea L.), octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; kapsułka (żelatyna, barwnik – tlenki i wodorotlenki żelaza). Produkt może zawierać lecytynę sojową.
PKWIU | 10.89.19.0 |
Rodzaj | |
EAN | 5901330078699 |
BLOZ_07 | 3741341 |
- Postać
- kapsułka
- Aplikacja
- doustnie
- Podawanie
- doustnie
- Typ produktu
- Suplement diety
- Działanie
- Wewnętrzne
Dbałość o jakość i bezpieczeństwo produkowanych preparatów firma została doceniona również za granicą, uzyskując status przedsiębiorstwa międzynarodowego, którego produkty eksportowane są do ponad 70 państw.
Misją firmy jest zapewnienie Klientom lepszego komfortu życia, mocy zdrowia i witalności. Jej realizacja możliwa jest dzięki rozwojowi współpracy naukowej z uniwersytetami i ośrodkami badawczymi a także ciągłym inwestycjom w zaplecze technologiczne. Olimp Labs stale zwiększa swój potencjał naukowo – badawczy umożliwiający produkcję prawdziwie skutecznych i innowacyjnych farmaceutyków.
W ramach wieloletniej strategii rozwoju prac badawczych w sierpniu 2015 r. Spółka Olimp Laboratories oddała do użytku Ośrodek Badawczo-Rozwojowy - jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie w branży suplementów diety i farmaceutyków. Tylko w ostatnich 10 latach Grupa Kapitałowa Olimp – Nutrifarm zainwestowała w nowe technologie i rozwój 315 mln zł.