Tran norweski o aromacie cytrynowym Gal zawiera witaminy A, D, E oraz kwasy Omega-3. Wspiera odporność oraz prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Zobacz też...
GAL, tran norweski, aromat cytrynowy, 250 ml - opis produktu
Preparat przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza – witaminy A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA).
- Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Witaminy A i D pomagają także w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia oraz do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) wraz z kwasem dokozaheksaenowym (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.
Sposób użycia
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: pół łyżeczki (2,5 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Ostrzeżenia
W przypadku kobiet w ciąży i dzieci stosowanie w tym samym czasie Tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D powinno być skonsultowane z lekarzem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25ºC w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Ewentualne zmętnienie preparatu jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Składniki
Olej z wątroby dorsza, naturalny aromat cytrynowy, octan DL-alfa-tokoferylu
2,5 ml płynu (pół łyżeczki) zawiera: olej z wątroby dorsza 2300 mg w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 891 mg, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 837 mg w tym Omega-3 754 mg: kwas DHA (dokozaheksaenowy) 249 mg, kwas EPA (eikozapentaenowy) 204 mg, Omega-6 83 mg, kwasy tłuszczowe nasycone 536 mg, witamina E (ekwiwalent alfa-tokoferolu) 10 mg (83%)*, witamina A (ekwiwalent retinolu) 680 µg (85%)*, witamina D 6 µg (120%)*. *RWS- Referencyjna Wartość Spożycia
PKWIU | 10.41.12.0 |
Rodzaj | Suplement diety |
EAN | 5907501110380 |
BLOZ_07 | 8534001 |
- Podawanie
- doustnie
- Typ produktu
- Suplement diety
- Działanie
- Wewnętrzne
Obecnie na polskim rynku znajdują się 4 grupy produktów firmy GAL – produkty lecznicze, suplementy diety, kosmetyki oraz miody. Stanowią one bogate źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych z rodziny Omega–3 i Omega–6 oraz witamin A i E. Firma GAL elastycznie reaguje na potrzeby rynku, wprowadzając nowe produkty zgodnie z jego zapotrzebowaniem. Asortyment firmy obejmuje preparaty produkowane na bazie olejów z wiesiołka, z pestek dyni, ogórecznika, pszenicy i kukurydzy, a także pełen asortyment produktów zawierających Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, których głównym źródłem są oleje rybie, m.in. olej z wątroby dorsza, olej z wątroby rekina grenlandzkiego oraz olej z ryb sardynkowatych.