Zatogrip Junior 6+ to idealny wybór dla dzieci powyżej 6. roku życia w walce z grypą, przeziębieniem, nieżytem nosa, zatokami i infekcjami ucha środkowego.
Dostępne opcje wysyłki dla tego produktu
Zatogrip Junior 6+, syrop o smaku malinowym, 120 ml - opis produktu
Zatogrip Junior 6+ to produkt dedykowany dzieciom powyżej 6. roku życia w przypadku grypy, przeziębienia, nieżytu nosa, zatok i infekcji ucha środkowego.
Zatogrip junior 6+ to podwójna siła dzięki połączeniu standaryzowanych ekstraktów roślinnych z korzenia pelargonii afrykańskiej oraz owoców czarnego bzu. Składniki produktu Zatogrip junior 6+ w synergistyczny i naturalny sposób wspomagają organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ekstrakty roślinne produktu Zatogrip junior 6+ wspierają układ oddechowy, w tym gardło, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych, jak również wspomagają prawidłowe funkcjonowanie jamy ustnej.
- Składniki i ich ilości, zawarte w Zatogrip junior 6+, są dostosowane do wieku i zmieniającej się budowy anatomicznej układu oddechowego dziecka.
- Zawiera wysokiej jakości standaryzowane ekstrakty roślinne
- Bez barwników, z naturalnym aromatem
- Naturalny malinowy smak pochodzący ze sproszkowanych owoców malin
Sposób użycia
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 1 łyżeczka (5ml) 2 razy na dobę (w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych).
Ostrzeżenia
Produkt należy wstrząsnąć przed użyciem. Produkt zawiera składniki pochodzenia naturalnego, które mogą być przyczyną wystąpienia osadu. Nie wpływa to na jakość produktu. Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w ciemnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Produkt nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Składniki
Woda, syrop glukozowo-fruktozowy, ekstrakt z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra), w tym polifenole 0,5%, ekstrakt z porostu islandzkiego (Lichen islandicus), stabilizator: ksylitol, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt z korzenia pierwiosnka lekarskiego (Primula veris), ekstrakt z kwiatu czarnego bzu (Sambucus nigra), cynk, ekstrakt z kwiatów dziewanny (Verbascum thapsus), ekstrakt z ziela werbeny (Verbena officinalis), naturalny aromat, ekstrakt z korzenia pelargonii afrykańskiej (Pelargonium sidoides), substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sproszkowane owoce malin, witamina D (cholekalcyferol).
10 ml płynu zawiera: owoce czarnego bzu 4g, w tym polifenole 20 mg, ekstrakt z porostu islandzkiego 200 mg, ekstrakt z korzenia pierwiosnka lekarskiego 50 mg, ekstrakt z kwiatu czarnego bzu 50 mg, ekstrakt z ziela werbeny 40 mg, ekstrakt z kwiatu dziewanny 40 mg, ekstrakt z korzenia pelargonii afrykańskiej 30 mg, w tym umckalina 0,09 mg, cynk 10 mg (100%)*, witamina D 10 µg (200%)*
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
- Podawanie
- doustnie
- Typ produktu
- Suplement diety
Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o. jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się firm farmaceutycznych na polskim rynku.
Obecnie firma zatrudnia ponad 440 osób, a liczba ta sukcesywnie się zwiększa wraz z rozbudową poszczególnych działów firmy.
Produkcja preparatów firmy zlokalizowana jest w Zakroczymiu pod Warszawą. Zaplecze produkcyjne stanowią nowoczesny zakład produkcji farmaceutycznej i laboratorium wyposażone w sprzęt najwyższej jakości.
Linie produkcyjne oraz laboratorium działają według europejskich standardów, a zespół wykwalifikowanych i profesjonalnych pracowników czuwa nad ich przestrzeganiem. Metody wytwarzania preparatów spełniają wszystkie wymogi Good Manufacturing Practice (GMP), a produkty do badań klinicznych wytwarzane są zgodnie z wytycznymi Good Laboratory Practice (GLP) i GMP. Już dzisiaj, planując produkcję kolejnych preparatów, wdrażamy stopniowo kolejne etapy rozbudowy zaplecza produkcyjnego. Zwiększenie mocy produkcyjnych idzie w parze z konsekwentnym wdrażaniem najnowszych technologii produkcji leków w celu zapewnienia jak najwyższej jakości oferowanych preparatów.