Baton proteinowy Olimp Collagen Bar to wyjątkowa kompozycja niezbędnych składników odżywczych, wzbogacona kolagenem. Doskonały jako przekąska lub dodatek do codziennej diety, zapewniający białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy oraz mikro- i makroelementy. Smak czekoladowy to dodatkowy atut dla miłośników intensywnego smaku.
Dostępne opcje wysyłki dla tego produktu
Olimp Collagen Bar, wysokobiałkowy baton proteinowy, czekoladowy, 44 g - opis produktu
Czekoladowy Baton Wysokobiałkowy Olimp Collagen Bar to doskonałe połączenie smaku i wartości odżywczych. Wzbogacony kolagenem, stanowi świetne uzupełnienie diety, dostarczając białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin oraz mikro- i makroelementów. Idealny jako przekąska dla aktywnych osób.
Olimp Collagen™ to baton białkowy w składzie z hydrolizatem kolagenu rybiego ECOllagen®. Produkt dedykowany jest dla osób, które dbają o zdrowy wygląd skóry i poszukują funkcjonalnych przekąsek. Jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym, wysokobłonnikowym. Stanowi kompozycje niezbędnych składników odżywczych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako dodatek do codziennej diety.
W składzie produktu Olimp Collagen znajdziemy:
- Kolagen rybi (ECOllagen®) – aż 5 000 mg hydrolizatu kolagenu rybiego,
- Witaminę C – wpływającą na prawidłową produkcję kolagenu,
- Biotynę – pomagającą zachować zdrową skórę,
- Witaminę D – pomagającą utrzymać zdrowie kości i prawidłowe funkcjonowanie mięśni,
- Mangan – chroniący komórki przed stresem oksydacyjnym.
Olimp Collagen to produkt z wyjątkową kompozycją składników. Baton o smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Przechowywanie
Przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Sposób użycia
Zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów. Baton stanowi dodatek do diety. Nie spożywać więcej niż dwa batony dziennie. Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ostrzeżenia
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Składniki
25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.
Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Składniki | 1 baton (44 g) |
---|---|
Wartość energetyczna | 717 kJ/ 172 kcal |
Tłuszcz | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
Węglowodany | 9,6 g |
w tym cukry | 0,97 g |
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 8,1 g |
Błonnik | 8 g |
Białko | 8 g |
Sól | 0,13 g |
Witamina C | 40 mg (50%*) |
Witamina D | 2,5 µg (50%*) |
Witamina A | 400 µg (50%*) |
Biotyna | 25 µg (50%*) |
Mangan | 1 mg (50%*) |
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
- Typ produktu
- Suplement diety
Dbałość o jakość i bezpieczeństwo produkowanych preparatów firma została doceniona również za granicą, uzyskując status przedsiębiorstwa międzynarodowego, którego produkty eksportowane są do ponad 70 państw.
Misją firmy jest zapewnienie Klientom lepszego komfortu życia, mocy zdrowia i witalności. Jej realizacja możliwa jest dzięki rozwojowi współpracy naukowej z uniwersytetami i ośrodkami badawczymi a także ciągłym inwestycjom w zaplecze technologiczne. Olimp Labs stale zwiększa swój potencjał naukowo – badawczy umożliwiający produkcję prawdziwie skutecznych i innowacyjnych farmaceutyków.
W ramach wieloletniej strategii rozwoju prac badawczych w sierpniu 2015 r. Spółka Olimp Laboratories oddała do użytku Ośrodek Badawczo-Rozwojowy - jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie w branży suplementów diety i farmaceutyków. Tylko w ostatnich 10 latach Grupa Kapitałowa Olimp – Nutrifarm zainwestowała w nowe technologie i rozwój 315 mln zł.