Wniosek o refundację środków pomocniczych
Wniosek o refundację środków pomocniczych
OLIMP, Nutramil Complex Protein, smak waniliowy, saszetki, 7szt.
OLIMP, Nutramil Complex Protein, smak waniliowy, saszetki, 7szt.

OLIMP, Nutramil Complex Protein, smak waniliowy, saszetki, 7szt.

Nutramil Complex Protein o smaku waniliowym w saszetkach to preparat do stosowania w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko.

Ostatnie sztuki w magazynie
82,94 zł
Brutto

Dostępne opcje wysyłki dla tego produktu

Kurier DPD Odbiór w punkcie DPD InPost Paczkomat® 24/7 InPost Kurier Standard
 

OLIMP, Nutramil Complex Protein, smak waniliowy, saszetki, 7szt. - opis produktu

Charakterystyka

Nutramil complex® Protein o smaku waniliowym w saszetkach  to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Preparat stanowi kompozycję niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów (w tym minerałów w postaci wysoko przyswajalnych chelatów aminokwasowych Albion®). Stanowi uzupełnienie codziennej diety. Zawiera trzy źródła  wysoko wartościowego białka o zróżnicowanej kinetyce wchłaniania – koncentrat białka serwatki, kazeinian wapnia oraz izolat białka serwatki. Źródłem węglowodanów w produkcie są maltodekstryny kukurydziane, które podobnie jak białko wykazują zróżnicowaną szybkość absorpcji. Źródłem tłuszczów są oleje roślinne dostarczające długołańcuchowych triglicerydów (LCT) i niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz triglicerydów o średniej długości łańcucha (MCT), stanowiących łatwo dostępne źródło energii dla osób, dla których jest to istotne tj. niedożywionych czy wyniszczonych.

Produkt bezglutenowy, bezresztkowy. Klinicznie wolny od laktozy.

Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, neurodegeneracyjną, anoreksją, rozległymi oparzeniami); w rekonwalescencji; w chorobach utrudniających gryzienie i połykanie; w problemach z samodzielnym przygotowaniem i spożywaniem posiłków; chorobach krótkotrwałych, o ciężkim przebiegu (np. grypa, przeziębienie przebiegające z wysoką gorączką); stanach po udarach i urazach; okresach przed- i pooperacyjnych; chorobach zapalnych jelit; zespole jelita drażliwego (postać biegunkowa); resekcji częściowej jelit lub żołądka; diecie eliminacyjnej w celiakii i nietolerancji laktozy (laktoza < 0,02g/ 100 kcal lub < 0,025g/ 100 ml przygotowanego posiłku Nutramil complex® Protein).

  • Dla osób z objawami niedożywienia lub ryzykiem jego powstania oraz rekonwalescentów.

  • Dla pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko – onkologicznych, wyniszczonych chorobą.

Składniki

maltodekstryny kukurydziane, kompleks białek (koncentrat  białek serwatkowych) (z mleka), 44% kazeinian wapnia (z mleka) 30%, izolat białek serwatkowych (z mleka) 26%, oleje roślinne (olej rzepakowy 63%, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (MCT) 37%), aromaty, stabilizatory - hydroksypropylometyloceluloza, talk, glikol polietylenowy; diglicynian wapnia, sole potasowe kwasu ortofosforowego, diglicynian magnezu, chlorek sodu, emulgator - lecytyny (z soi); cytrynian sodu, substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, sacharyny; kwas L-askorbinowy - wit. C, diglicynian cynku, diglicynian żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu - wit. E; glukonian manganu, nikotynamid – niacyna, selenian sodu(IV), octan retinylu – wit. A, przeciwutleniacz - mieszanina tokoferoli, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna, cyjanokobalamina - wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – foliany, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, filochinon (fitomenadion) – wit. K, ryboflawina - wit. B2, monoazotan tiaminy – wit. B1, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, barwnik - dwutlenek tytanu.

 
(1 porcja/1 saszetka/72g) zawiera: 
- wartość energetyczna 1254kJ/300kcal; 
- tłuszcz 10,7g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 4,8g, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (MCT) 4,0g, węglowodany 32,2g w tym: cukry 3,9g, laktoza <0,058g, błonnik 0g, białko 18,8g, sól 0,43g, witamina A(mg RE) 160µg, witamina D 5µg, witamina E 4µg, witamina K 15µg, witamina C 16mg, witamina B1 0,22mg, witamina B2 0,28, niacyna (mg NE) 3,2mg, witamina B6 0,28mg, kwas foliowy 40µg, biotyna 10µg, kwas pantotenowy 1,2mg, sód 170mg, potas 349mg, chlorki 160mg, wapń 360mg, fosfor 140mg, magnez z (chelatu Albion) 45mg, żelazo z (chelatu Albion) 1,5g, cynk z (chelatu Albion) 2mg, miedź 200µg, mangan 0,4mg, molibden 10,5µg, selen 22µg, chrom 8µg, jod 30µg, osmolarność 290mOsm/l.

Dawkowanie

zależne od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu. Jako uzupełnienie codziennej diety zaleca się podawanie 1-3 saszetek na dobę (300 – 900 kcal), o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.

Sposób przygotowania

w celu sporządzenia 200 ml gotowego posiłku należy do naczynia zawierającego 150 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej dodawać powoli zawartość 1 saszetki, ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.


Ważna informacja: preparat przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Preparat nie stanowi wyłącznego źródła pożywienia. Preparat może być stosowany przez dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Preparat nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.

Postać
saszetka
Aplikacja
doustnie
Typ produktu
Żywność specjalnego przeznaczenia
3160941
17326
5901330049040

Dbałość o jakość i bezpieczeństwo produkowanych preparatów firma została doceniona również za granicą, uzyskując status przedsiębiorstwa międzynarodowego, którego produkty eksportowane są do ponad 70 państw.

Misją firmy jest zapewnienie Klientom lepszego komfortu życia, mocy zdrowia i witalności. Jej realizacja możliwa jest dzięki rozwojowi współpracy naukowej z uniwersytetami i ośrodkami badawczymi a także ciągłym inwestycjom w zaplecze technologiczne. Olimp Labs stale zwiększa swój potencjał naukowo – badawczy umożliwiający produkcję prawdziwie skutecznych i innowacyjnych farmaceutyków.

W ramach wieloletniej strategii rozwoju prac badawczych w sierpniu 2015 r. Spółka Olimp Laboratories oddała do użytku Ośrodek Badawczo-Rozwojowy - jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie w branży suplementów diety i farmaceutyków. Tylko w ostatnich 10 latach Grupa Kapitałowa Olimp – Nutrifarm zainwestowała w nowe technologie i rozwój 315 mln zł.

Brak opinii

Rekomendowane produkty

Ostatnio przeglądane

Produkt dodany do listy ulubionych