Nutramil Complex w torbie o smaku neutralnym do postępowania dietetycznego w stanach braku apetytu o różnej etiologii, niedożywienia, rekonwalescencji i choroby.
Dostępne opcje wysyłki dla tego produktu
Olimp, Nutramil Complex, smak neutralny, 720g - opis produktu
Charakterystyka
Nutramil complex® o smaku neutralnym w dużej torbie to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. stanowi kompozycję niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów (w tym minerałów w postaci wysoko przyswajalnych chelatów aminokwasowych Albion®). Stanowi całkowite zastąpienie lub uzupełnienie diety. Zawiera wysokowartościowe białko w postaci kazeinianu wapnia, źródłem węglowodanów w produkcie są maltodekstryny o zróżnicowanej szybkości wchłaniania. Źródłem tłuszczów są oleje roślinne dostarczające długołańcuchowych triglicerydów (LCT) i niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz triglicerydów o średniej długości łańcucha (MCT), stanowiących łatwo dostępne źródło energii. Produkt bezglutenowy. Klinicznie wolny od laktozy.
Zastosowanie
Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach:
braku apetytu o różnej etiologii; niedożywienia lub ryzyka jego powstania (np. choroba Alzheimera, Parkinsona, anoreksja); rekonwalescencji; w chorobach utrudniających gryzienie i połykanie; w problemach z samodzielnym przygotowaniem i spożywaniem posiłków; chorobach krótkotrwałych, o ciężkim przebiegu (np. grypa); stanach po udarach i urazach; okresach przed- i pooperacyjnych; chorobach zapalnych jelit; zespole jelita drażliwego (postać biegunkowa); resekcji częściowej jelit lub żołądka; diecie eliminacyjnej w celiakii i nietolerancji laktozy (laktoza < 0,02g/ 100 kcal lub < 0,025g/ 100 ml przygotowanego posiłku Nutramil complex®).
Składniki
maltodekstryny kukurydziane, kazeinian wapnia (z mleka), oleje roślinne (olej rzepakowy 80%, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (MCT) 20%), stabilizatory: hydroksypropylometyloceluloza, talk, glikol polietylenowy, sole potasowe kwasu ortofosforowego, aromaty, diglicynian magnezu, chlorek sodu, emulgator: lecytyny (z soi), cytrynian sodu, substancja słodząca: sacharyny, kwas L-askorbinowy - witamina C, diglicynian cynku, diglicynian żelaza(II), octan DL-alfa-tokoferylu - witamina E, glukonian manganu, nikotynamid - niacyna, selenian(IV) sodu, octan retinylu - witamina A, przeciwutleniacz - mieszanina tokoferoli, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna - biotyna, cyjanokobalamina - witamina B12, cholekalcyferol - witamina D, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) - folian, chlorowodorek pirydoksyny - witamina B6, filochinon (fitomenadion) - witamina K, ryboflawina, monoazotan tiaminy - tiamina, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, barwnik - dwutlenek.
Dawkowanie
zależne od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu. Przeciętnie: kompletna dieta pacjenta 5-7 porcji dziennie (1500-2100 kcal), uzupełnienie diety pacjenta: 1-3 porcji dziennie (300-900kcal).
Sposób przygotowania
w celu sporządzenia 230ml gotowego posiłku do naczynia zawierającego wlać 170ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej, dodawać powoli 1 porcję preparatu (72g = 1,5 miarki), ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
- Podawanie
- doustnie
- Typ produktu
- Żywność specjalnego przeznaczenia
- Działanie
- Wewnętrzne
Dbałość o jakość i bezpieczeństwo produkowanych preparatów firma została doceniona również za granicą, uzyskując status przedsiębiorstwa międzynarodowego, którego produkty eksportowane są do ponad 70 państw.
Misją firmy jest zapewnienie Klientom lepszego komfortu życia, mocy zdrowia i witalności. Jej realizacja możliwa jest dzięki rozwojowi współpracy naukowej z uniwersytetami i ośrodkami badawczymi a także ciągłym inwestycjom w zaplecze technologiczne. Olimp Labs stale zwiększa swój potencjał naukowo – badawczy umożliwiający produkcję prawdziwie skutecznych i innowacyjnych farmaceutyków.
W ramach wieloletniej strategii rozwoju prac badawczych w sierpniu 2015 r. Spółka Olimp Laboratories oddała do użytku Ośrodek Badawczo-Rozwojowy - jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie w branży suplementów diety i farmaceutyków. Tylko w ostatnich 10 latach Grupa Kapitałowa Olimp – Nutrifarm zainwestowała w nowe technologie i rozwój 315 mln zł.